Karácsonyi likőr, azaz tojáslikőr újragondolva

Imádom a tojáslikőrt, nem telhet el húsvét nélküle. De ilyenkor, az ünnepek előtt, inkább a karácsonyiasított verziót készítem el. Rendkívül jó ajándék lesz belőle. 

Hozzávalók: 

2,5 dl habtejszín 

2 dl tej 

1 db vanília rúd vagy egy kiskanál vaníliaaroma 

1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék 

3 tojássárgája (nagyon friss és szalmonella ellen kezelt tojásé, lehetőleg) 

18 dkg porcukor 

1,5 dl tiszta szesz (gyógyszertárból beszerezhető) 

vagy 1,5 dl vodka (ha gyengére készíted a gyengéknek)  

A tejet és a tejszínt 8 dkg cukorral, a vaníliával és a mézeskalács fűszerkeverékkel felforraljuk, hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. 

A tojássárgáját a maradék 10 dkg porcukorral legalább 10 percig keverjük (míg szinte teljesen ki nem fehéredik a krém).

Kézi habverő segítségével lassan a tojáskrémhez keverjük a leszűrt tejes tejszínt, majd üvegekbe öntjük, és táááá-dááám!

 
Tovább a blogra »