Imádom a tojáslikőrt, nem telhet el húsvét nélküle. De ilyenkor, az ünnepek előtt, inkább a karácsonyiasított verziót készítem el. Rendkívül jó ajándék lesz belőle.
Hozzávalók:
2,5 dl habtejszín
2 dl tej
1 db vanília rúd vagy egy kiskanál vaníliaaroma
1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
3 tojássárgája (nagyon friss és szalmonella ellen kezelt tojásé, lehetőleg)
18 dkg porcukor
1,5 dl tiszta szesz (gyógyszertárból beszerezhető)
vagy 1,5 dl vodka (ha gyengére készíted a gyengéknek)
A tejet és a tejszínt 8 dkg cukorral, a vaníliával és a mézeskalács fűszerkeverékkel felforraljuk, hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük.
A tojássárgáját a maradék 10 dkg porcukorral legalább 10 percig keverjük (míg szinte teljesen ki nem fehéredik a krém).
Kézi habverő segítségével lassan a tojáskrémhez keverjük a leszűrt tejes tejszínt, majd üvegekbe öntjük, és táááá-dááám!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: