Mivel diétázom, és tiltólistára került a csoki és a fagyi, kénytelen voltam keresni valamit, amivel kiválthatom az édességet. A legjobb megoldásnak az eper bizonyult, ami önmagában is isteni (és mindössze 35 kalóriát tartalmaz
10 dekánként), de natúr joghurttal és/vagy túróval összekeverve akár egy fagyipótlékként is elég jól beválik. Ráadásul köztudott, hogy friss epernek nagyon magas a C-vitamintartalma, gyulladás- és koleszterincsökkentő valamint rákmegelőző hatása is van, de mivel a szezon viszonylag rövid, az áldásos hatásait csak pár hónapig élvezhetjük.
Úgyhogy, bár eddig a hőségre hivatkozva hárítottam az eperlekvár készítését, veszek egy nagy levegőt, és a hétvégén neki állok a befőzésnek. Ha van egy jó receptetek, ne habozzatok, osszátok meg velem!